Budgetvriendelijke overkappingen in de stad: tips voor slim bouwen

Leestijd: 2 minuten

Woon je in de stad en heb je weinig ruimte rondom het huis, maar ben je toch van plan om een overkapping te gaan bouwen? Lees dan eerste deze waardevolle tips voor het bouwen van een budget overkapping in de stad eens aandachtig door. Aan de hand van een aantal tips laten we zien dat het bouwen van een overkapping helemaal niet duur hoeft te zijn!

Gebruik het juiste materiaal

De meeste overkappingen die gebouwd worden bestaan uit hout of staal. Wanneer je niet te veel geld uit wilt geven aan het frame van je overkapping, luidt het advies om voor hout te kiezen. Hout is nagenoeg altijd goedkoper en heeft bovendien een mooie natuurlijke uitstraling. Voorbeelden van houtsoorten die je kunt gebruiken zijn standaard geïmpregneerd hout of naaldhout. Een bijkomend voordeel is dat je een houten overkapping heel eenvoudig in de gewenste kleur kunt schilderen.

Het dak hoeft niet duur te zijn

De traditionele overkapping is meestal voorzien van duur dakmateriaal, zoals bijvoorbeeld dakpanplaten of dakshingles. Een veel goedkopere variant zijn de golfplaten gemaakt van polycarbonaat. Deze platen zijn zeer sterk, eenvoudig te monteren met golfplaatbouten en corrosiebestendig. Met dit product bouw je een goedkoop dak van zeer hoge kwaliteit.

Tip: kijk eens naar de mogelijkheid om een schaduwdoek als dak te laten fungeren. Een waterdicht schaduwdoek biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden en is bovendien goed betaalbaar!

Ga slim om met de ruimte

Veel overkappingen zijn constructies die op zichzelf in de tuin staan. Om ruimte én materiaal te besparen, kun je overwegen om de overkapping tegen je gevel te plaatsen. Wanneer het mogelijk is kan de overkapping dan dienst doen als verlenging van je woonkamer of keuken. Ook als dit niet mogelijk is, bespaar je op deze manier het nodige geld.

Gooi niet weg, maar hergebruik!

Voordat je begint met bouwen kan het waardevol zijn om eens rond te vragen aan vrienden en kennissen of zij nog materiaal over hebben dat jij kan gebruiken. Vaak zijn er mensen in je omgeving die nog wel wat houten palen of planken hebben liggen. Ideaal om kosten te besparen!

Je kunt meer dan je denkt

Het kost tegenwoordig vrij veel geld om een overkapping te laten bouwen door een externe partij. Om hierop te besparen, kun je het beste zelf gaan bouwen. Op het internet zijn vaak complete bouwinstructies verkrijgbaar, waarin stap voor stap beschreven staat wat je moet doen. Met een beetje hulp van een handige vriend is het bouwen van een overkapping zo gedaan.

Auteur

  • Redactie Huizenentuinen.nl

    De redactie is elke dag op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen. WIj verpakken dit in leuke artikelen die jij elke dag kunt lezen op huizenentuinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *