Wat is vliesbehang

Leestijd: 3 minuten


Vliesbehang: een gemakkelijk aan te brengen en verwijderen alternatief voor traditioneel behang

Vliesbehang is een type behang dat steeds populairder wordt als een alternatief voor traditioneel behang. Het bestaat uit een laag geperst vlies, gemaakt van cellulose- of textielvezels. Vliesbehang heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel behang, zoals het gemakkelijk aanbrengen en verwijderen ervan. Bovendien heeft het een gladde en stevige structuur, waardoor het ideaal is om oneffenheden op de muur te verbergen. In dit artikel zullen we uitgebreid ingaan op wat vliesbehang precies is, hoe het gebruikt kan worden en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Wat is vliesbehang?
Vliesbehang is gemaakt van een laag geperst vlies, dat bestaat uit cellulose- of textielvezels. Dit maakt het behang sterker en duurzamer dan traditioneel behang. Daarnaast heeft vliesbehang een gladde structuur, wat ervoor zorgt dat het makkelijker aan te brengen en te verwijderen is. Het kan direct op de muur gelijmd worden, zonder dat er vooraf behanglijm op de muur gesmeerd hoeft te worden. Dit maakt vliesbehang niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook tijdbesparend.

Voordelen van vliesbehang
Vliesbehang heeft diverse voordelen ten opzichte van traditioneel behang. Allereerst is het gemakkelijk aan te brengen, zelfs voor mensen zonder ervaring in behangen. Omdat het behang direct op de muur gelijmd kan worden, bespaart dit tijd en gedoe met behanglijm. Daarnaast is vliesbehang ook eenvoudig te verwijderen. Je kunt het in de meeste gevallen simpelweg van de muur af trekken, zonder dat er resten achterblijven. Dit maakt het ook een goede keuze voor mensen die regelmatig van behang willen wisselen of hun muur willen opfrissen met een nieuw uiterlijk.

Een ander voordeel van vliesbehang is de stevige structuur ervan. Doordat het behang gemaakt is van een geperst vlies, heeft het een zekere stevigheid. Dit maakt het ideaal om oneffenheden op de muur te verbergen. Het behang kan kleine scheurtjes of bultjes op de muur gladstrijken, waardoor de muur er weer strak uitziet. Hierdoor is vliesbehang ook een goede basis voor het verven of aanbrengen van decoratief behang.

Mogelijkheden en variaties van vliesbehang
Vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende diktes, structuren en dessins. Hierdoor is er voor iedere smaak en interieurstijl wel een geschikt behang te vinden. Van effen en gestructureerd behang tot behang met een print of patroon, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt vliesbehang dan ook gebruiken om een hele kamer van een nieuwe uitstraling te voorzien, maar ook om bijvoorbeeld een accentmuur te creëren. Dankzij de verschillende diktes en structuren kun je met vliesbehang ook reliëf en diepte aanbrengen in je interieur.

Het gebruik van vliesbehang
Het gebruik van vliesbehang is relatief eenvoudig, zelfs voor mensen zonder ervaring in behangen. Omdat het behang direct op de muur gelijmd kan worden, hoef je alleen nog maar de banen behang op maat te snijden en op de juiste plek te plakken. Het behang zal niet krimpen of uitzetten, dus je hoeft geen rekening te houden met overlap zoals bij traditioneel behang.

Tijdens het behangen is het belangrijk om goed te letten op het uitlijnen van de banen. Zorg ervoor dat de naden nauwkeurig op elkaar aansluiten voor een strak resultaat. Eventuele luchtbellen en plooien kunnen eenvoudig gladgestreken worden met een behangroller.

Vliesbehang verwijderen
Een van de grote voordelen van vliesbehang is dat het gemakkelijk te verwijderen is. In de meeste gevallen kun je het behang simpelweg van de muur af trekken. Begin bijvoorbeeld bij een hoek en trek het behang voorzichtig los. Het behang zal in grote stukken loskomen, zonder dat er veel resten achterblijven. Mocht er toch nog lijmresten aan de muur blijven zitten, dan kun je deze eenvoudig verwijderen met warm water en een spons.

Veelgestelde vragen over vliesbehang

1. Wat zijn de voordelen van vliesbehang ten opzichte van traditioneel behang?
Vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, heeft een gladde en stevige structuur en verbergt oneffenheden op de muur.

2. Kan vliesbehang direct op de muur gelijmd worden?
Ja, in de meeste gevallen kan vliesbehang direct op de muur gelijmd worden, zonder vooraf behanglijm op de muur te smeren.

3. Welke variaties zijn er in vliesbehang?
Vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende diktes, structuren en dessins, waardoor er voor iedere smaak en interieurstijl wel een geschikt behang te vinden is.

4. Hoe verwijder je vliesbehang?
Vliesbehang is eenvoudig te verwijderen door het behang van de muur af te trekken. Mochten er lijmresten achterblijven, dan kunnen deze verwijderd worden met warm water en een spons.

Met vliesbehang heb je een gemakkelijk aan te brengen en verwijderen alternatief voor traditioneel behang. Het behang heeft een gladde en stevige structuur, waardoor het ideaal is om oneffenheden op de muur te verbergen. Daarnaast is vliesbehang verkrijgbaar in verschillende diktes, structuren en dessins, waardoor het geschikt is voor iedere smaak en interieurstijl. Het is een veelzijdige keuze die je interieur snel en eenvoudig een nieuwe uitstraling kan geven. Probeer vliesbehang eens uit en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft!

Auteur

  • Redactie Huizenentuinen.nl

    De redactie is elke dag op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen. WIj verpakken dit in leuke artikelen die jij elke dag kunt lezen op huizenentuinen.nl